Tarikatların Bağımsızlık Hareketlerindeki Yeri ve Önemi

Yazan: Bekir Abdullah
??

Ehl-i Sünnet Tarikatı müntesipleri Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu, Avrupa ve Hind diyarlarının manevi fethinde birer Alperen olmuşlar Batı Türkistan ve Kuzey Kafkasya’da ki Rus yayılmacılığı ve sömürgeciliğine karşı direnişler ve Milli Bağımsızlık Hareketlerinde çok büyük ve önemli roller oynamıştır. Doğu Türkistan coğrafyasında yaşayan Uygur Türkleri başta olmak üzere bütün Müslüman halklara manevi güç, işgalcilere karşı bir savunma dayanağı olmuşlardır. Bu tarikatlar Müslümanlara karşı hizmeti varlık sebepleri olarak kabul etmişlerdir.
Bu gücü gören Haçlı İngiliz ve Yahudi Siyonistler, bu tarikatların sahtesini üreterek Afganistan’ın işgali için Topal Şeyhi, Irak’ın işgali için Kesnizani’yi, Türkiye’nin bölünmesi için Fetö gibi hainleri kullanarak toplumun tarikatlara olan bakış açısını bozmuşlardır.
Kafirlerin oyununa gelmemek için doğru bilgi kaynağı olan Ehl-i Sünnetten sapmamalıyız…

Vesselam.

Loading

202 - 1
DİKKAT: Hakaret, küfür, tehdit içeren mesajlarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılır. Tüm gönderilerde IP adresleri ve gönderim tarihi sistem tarafından kaydedilmektedir. Soru veya mesaj göndermeden önce nezaket kurallarına dikkat ediniz.

Aşağıdaki formu doldururken isim kısmında takma ad veya rumuz kullanabilirsiniz. İnternet sitesi kısmını boş bırakınız. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir. Eposta adresiniz yayımlanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bir yanıt yazın