Peygamberler Neden Hep Orta Doğudan Çıkmıştır?

ÖZ. BYDLLİ’nin SORULARINA CEVAP:

S 1- Allah inancı İslam öncesi putperest Araplara Hz Muhammed ile geldiyse peygamber doğmadan önce ölen putperest(haşa) babasının adı neden Abdullah’tır?
CEVAP:
Allah inancının İslam öncesi putperestlerine Hz Muhammed tarafından geldiğini size kim söyledi?!
Hz. Adem’den sonra Tevhid inancı Mekke’ye Hz. İbrahim’le gelmiştir. Hz. İsmail peygamberle de devam etmiştir. Ancak daha sonraları insanlar bozulmuş az bir kısmı Hanif dini inancı üzere kalmıştır. Nitekim Rasulullahın dedesi Abdulmuttalib’de putperest değil Hz. İbrahim’in getirdiği Hanif Dini inancında idi. Rasulullahın babasının Abdullah olması o sebeptendir. Rasulullahın babasının putperest olduğunu siz söylemektesiniz. Oysa Onun hakkında öyle bir kaynak yoktur.

S 2- Hacerül Esved Taşı İslam öncesi Araplarda da kutsal olmasına rağmen neden İslam sonrası Araplarda da kutsal sayılmıştır?
CEVAP:
Hacerül-Esved Taşı Hz. İbrahim ve Hz. İsmail zamanında yaşayan Müslüman Araplarca kutsal sayıldığı için daha sonraları onların torunları müşrik olmalarına rağmen o kutsallığı gelenek olarak sürdürmüşlerdir..

S 3- İslam evrensel bir din midir? Öyle ise neden ortadoğu coğrafyası dışında başka coğrafyalara iklimlere yer verilmez?
CEVAP:
İslam elbette evrensel bir dindir. “(Ey Rasülüm) Sen ancak alemlere rahmet olarak gönderildin” ayeti bunun kanıtıdır.
Şunu iyi bilmek gerekir ki İslamdan önce dünyanın her yerine çeşitli zamanlarda peygamberler gönderilmiştir. İslam kaynaklarında 124 bin peygamberin geldiği beyan edilir. Kuranda 124 bin peygamberin hayatından ve yaşadığı coğrafyadan birer sayfa söz edilseydi 124 bin sayfalık bir kitap olurdu. 600 yüz sayfalık bir kitabı okumakta ve yazmakta ve ezberlemekte zorlanan insanlar o gününü şartlarında bu 124 bin artı 600 sayfalık kitabı nasıl taşıyacaklar nasıl ezberleyecekler nasıl çoğaltıp öğreneceklerdi..?

Orta doğuda yaşayan insanlara, Çin veya Hindistan’da ve dahi dünyanın çeşitli yerlerinde binlerce yıl önce gönderilmiş peygamberlerin hayatından söz etmek verilmek istenen mesajı hedefinden saptırmaz mıydı?
Kuran o gün henüz keşfedilmemiş yerlere de işaret etmiştir ama onu ancak ehli anlamaktadır. Misal: “Rabbin iki doğunun ve iki batının Rabbidir” ayeti gibi. Bu ayet o gün henüz keşfedilmemiş kuzey yarım küre ve güney yarım küreye ve güney ve kuzey kutuplara işaret etmektedir.

S 4- Araplarda İslam ile putperestlik yok olmuş mudur? Yok oldu ise neden İnsan yapımı kabe kutsal sayılır?
CEVAP:
Ne Araplarda ne de diğer milletlerde İslamın gelmesi ile birlikte putperestlik yok olmamıştır. Ne Allahu Teala ne de Rasulü “İslam geldikten sonra putperestlik yok olacak diye bir vaadte bulunmamıştır. Böyle bir soruyu ne münasebetle soruyorsun.?
Eğer Kuran’a inancın varsa “insan yapımı” dediğin Kâbe’yi kutsal kılan Allahu Tealadır. Sizler Kâbe’nin taş duvarlarını görebilmektesiniz. Onun kutsallığını baş gözü ile görmek mümkün olsaydı her kâfir Müslüman olurdu. O basiret işidir. Basirette iman sahiplerinde olur.

 

S 5- İslam veya semavi din sayılan 3 büyük dinler ve peygamberler neden sadece orta doğudan çıkmıştır? Neden 1 kızılderili peygamberi yoktur? Neden 1 aborjin peygamber yoktur? Yargılarken Tüm insanlığı kapsayan dinler neden sadece ortadoğu halklarından çıkmıştır?

CEVAP:
Sınava girdiğinde hocan soru kağıdına okuduğun kitapların dışından sorular sorsa “Hocam neden bu soruyu sordun oysa biz böyle bir ders görmedik? “demez misin?
Kuran nazil olduğunda Orta Doğuyu tanıyan insanlar üzerine inzal olmuştur.. Tabidir ki Kuran o insanlara, Orta Doğuya gönderilen kitaplar ve peygamberlerden söz etmiştir. O devirde Kızıl derilileri, Aborjinleri kim tanırdı? Zaten inanmakta zorlanan o devrin cahil Arapları onlardan söz edildiğinde İslamdan büsbütün uzaklaşmaz mıydı?
Oysa İslam kaynaklarında dünyanın her yerine peygamberler gönderildiği haberi meşhurdur.

Bir ayet meali:
“Biz peygamber göndermeden kimseye azap edecek değiliz.”(İsra, 17/15)

 

Loading

2.751 - 1
DİKKAT: Hakaret, küfür, tehdit içeren mesajlarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılır. Tüm gönderilerde IP adresleri ve gönderim tarihi sistem tarafından kaydedilmektedir. Soru veya mesaj göndermeden önce nezaket kurallarına dikkat ediniz.

Aşağıdaki formu doldururken isim kısmında takma ad veya rumuz kullanabilirsiniz. İnternet sitesi kısmını boş bırakınız. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir. Eposta adresiniz yayımlanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


“Peygamberler Neden Hep Orta Doğudan Çıkmıştır?” üzerine 6 yorum.

  1. İlmi olmayanlar taklit yaparlar ancak. Yaratılmış hiçbir ruh yok edilmez. İman, imansızlık ve dereceleri ruhlar alemindeki ilk imtihanda kazanıldı. Bu dünya’da veya ahirette mutlaka ortaya çıkarılacak. Dinden haberi olmayanlar öncelikle kul hakkından sorumludurlar. Sonuçta her ruhun yeri ruhlar aleminde seçtiği yola uygun olacaktır. Sonsuz azap yoktur ama Cehennemin varlığı sonsuz şekilde devam edecektir.

    1. İlmi olmayan değil ilme tam şamil olmayanlar taklid ederler. İlme tam şamil olnalar ise ancak müçtehidlerdir. Peygamberler ve ashab ve ondan sonra gelen büyük imamlar birer müçtehid idiler. Açık emir ve nehiylerde içtihat yapılamaz. Onun dışında içtihat kapısı açıktır ama ehline.
      İmam ve küfrün zuhur etmesi için Allah hayatı ve ölümü yarattı. (Bak: Mülk suresi)
      Allah imtihan etmediği kullarına azab edici değildir. Bunlar çocukken ölenler ve Peygamberlerin tebliği ulaşmamış kimselerdir. Bununla ilgili ayet vardır. Sonsuz azap yoktur sözün Kuran’a aykırıdır. Bu sözünden tövbe etmelisin.
      Allahu teala buyurmulştur ki(mealen):
      – “O kafirler için devamlı bir azap vardır.” (Sure-i Tevbe, 9/68)

  2. ilahi mesaj almadıysa sorumlu değildir demişsiniz. o zaman müslüman olarak doğmak bir ceza mıdır? ben müslüman doğdum diye günahlarımın hesabını vericem ama müslüman olmayan insanlar dinden haberleri olmadığı için günahsız mı sayılacak? sizin söylediğinizden müslüman olmanın bir şanssızlık olduğunu anlıyorum.

    1. Allahu teala ayeti kerimede Peygamber göndermediği kimselere azab etmeyeceğini buyurdu. Müslüman olarak doğmanın ceza olduğu kanaatine nereden vardınız? İslam senin veya başkasının mantığına göre değil Kuran ve Sünnete göredir.
      İlahi mesajı almamış kimse farzlardan haramlardan bihaber kimsedir. Böyle birisini Allahu teala sorumlu tutmamışken siz nasıl olurda ibadetten sorumlu tutarsınız. Öyleleri kıyamet günü hayvanlarla birlikte toprak olacaktır cennete de girmeyecek cehenneme de girmeyecektir.
      Bir ayet meali:
      “Biz peygamber göndermeden kimseye azap edecek değiliz.”(İsra, 17/15)

  3. Slm ben 5. Sorunun cevabına istinaden yorum yapıcam. Bir İskandinav veya uzak doğu da budist veya amerika yada austuralyadan biri mahşer günü benim bu dinlerden haberim yoktu. Aynı şey işte bana bir kitap yada eğitmen gelmedi ki bende bu konudan bilgim olsun. Demezmi

    1. Allahu Teala buyurmuştur ki(mealen):
      – “Kim doğru yola gelirse sırf kendi iyiliği için gelir. Kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapar. Hiçbir günahkar başkasının günah yükünü çekmez. Biz bir Peygamber(bir uyarıcı) göndermedikçe, hiçbir kimseye azab edecek değiliz.” (İsra/15)

      Bu ayet sorunuzun cevabıdır. Bir kimse Avusturalya’da mı, Çin’de mi her nerede olursa olsun o kimse İlahi mesajı almamışsa o imandan ve ibadetten sorumlu değildir. Allah ona akıl verdiği için sadece kul hakkından sorumludur.

Bir yanıt yazın