Namaz Kılmak Niçin Zor Geliyor ?

ayet- ey mutmeinne olmuş nefisAllahu Tealanın, “Muhakkak ki namaz en büyük zikirdir” diye buyurduğu, Rasulullahın da, “Namaz müminin miracıdır”  diye buyurduğu namaz, bir kimseye niçin zor gelir?
Miraç, cennetleri temaşa edip Hakkın huzuruna çıkmaktır.
Namazın müminin miracı olması ise, Allah rızası için kılınan bir namaz kişiye Allah’ın İlahi huzurunda olduğu hissini verir ve tüm sıkıntılarından sıyrılmasını sağlar.. Zira namaz kılan bir kimsenin iç alemini İlahi ışık olan nur kaplar. Mümin olan kimse ise Hakkın nuru ile nurlanmaktan imtina edebilir mi?
Elbette ki normal olan bir kimse bunlardan kaçınmaz. Bilakis miraç yapmak için yapılması gereken her şeyi aşkla yapar.
Şu durumda bir kimseye namaz kılmak zor geliyorsa o kimse gerçekten manen hastadır. Acilen onun manevi tedaviye ihtiyacı vardır.
Onun tedavisi ise nefsin isteklerini yapmamaya ve farzları ve sünnetleri yapıp, kaçındığı namazı dosdoğru kılmaya, Allah’ı çokça anmaya çalışmalıdır.

Loading

1.902 - 1
DİKKAT: Hakaret, küfür, tehdit içeren mesajlarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılır. Tüm gönderilerde IP adresleri ve gönderim tarihi sistem tarafından kaydedilmektedir. Soru veya mesaj göndermeden önce nezaket kurallarına dikkat ediniz.

Aşağıdaki formu doldururken isim kısmında takma ad veya rumuz kullanabilirsiniz. İnternet sitesi kısmını boş bırakınız. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir. Eposta adresiniz yayımlanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


“Namaz Kılmak Niçin Zor Geliyor ?” üzerine 8 yorum.

    1. Namaz kılmak neden zor gelir insana diye sormuşsun ama onunla ilgili yazımızı okmamışsın.
      Bir kimse namaz kılamıyor veya namaz kılmak ona zor geliyorsa o kimse ruhen hastadır. Zira namaz müminin miracıdır. Aklı başında olan bir mümine miraç yapmak zor gelir mi?
      Bir kimsenin namazı miraç olursa Allahu teala namaz kılanın kalbini sevgisiyle doldurur. Dünya ve ahirette ise Allah ve Onun sevdiklerinin sevgisinden daha güzel ne vardır?
      Namaz kılmayan bir kimsenin tedavisi nefsin isteklerini yapmamak farzları ve sünnetleri yapıp, kaçındığı namazı dosdoğru kılmaya, Allah’ı çokça anmaya çalışmakla mümkündür..

  1. Namazı dosdoğru kılmak nedir?Namazı dosdoğru kıldığımızı anlayabilirmiyiz.Ben namazı dosdoğru kılıyormuyum yoksa kılmıyormuyum diye düşünmelimiyiz.Nasıl kılarsak dosdoğru kılmış oluruz.
    Mesela ben namaz kılarken özellikle kıraat te çok vesveseye düşüyorum.Acaba doğru ve düzgün bir kıraat ile namazımı kıldınmı kılmadımmı diye bir soru işareti aklıma çok takılıyor hatta hiç çıkmıyor.Öyleki namaz kılmaya başladığım ilk günlerde kıraat nedir harf nedir mahreç nedir tecvid nedir bilmeden kıldığım namazlarda böyle vesveselerim yoktu.Ne zaman bunları öğrendim ve yanlışlarımı düzeltmeye başladım ve o zamandan beri vesveseyede düşmeye başladım.Resmen muptelası oldum mesela acaba harfi mahrecine uygun çıkardımmı çıkarmadımmı tecvid kuralına uygun okudummu okumadımmı diye.

    1. Namazı dosdoğru kılmak, dosdoğru iman ettikten sonra namazın farzları vacipleri ve sünnetleri yerine getirilerek kılmak ve kalbi sevgi ile Allah’a bağlamaktır.
      Namazdan sonra içinde bir rahatlama oluyorsa doğru kıldığına delalet eder.
      Kıraatin düzgün değilse, olabildiğince cemaatle kılmaya çalış. Tecvidi de bilmiyorsan ehlinden öğren. Neden vesvese oluyor? Çünkü daha dikkatli olduğun için şeytan üzülüyor ve sizi vesvese ile yormaya çalışıyor. Ama takmayınız o da geçer.

    2. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Hemen hemen her vakti camide cemaatle kılmaya gayret ediyorum.Benim camiye cemaate gitme ve katılma niyetim camide cemate namaz kıldıran bir imamın hafızın olması.Ben onlar kadar doğru ve düzgün bir kıraate sahip olmadığım için bu niyetle camiye gitmemde ve cemaate katılmamda bir sakınca varmıdır.
      Kuran ve tecvidi elimden geldiğince öğrenmeye çalıştım.Tam olarak öğrenemedim ama öğrendiğim bir şey var kuran ve tecvid veya diğer dini ilimler hoca olmadan öğrenilmiyor.Öğrenilsede eksik oluyor.Ben üç kere birbirinden farklı camilerde birbirinden farklı üç hocamızdan Allah razı olsun ders aldım.Ama doğrusunu söylemek gerekirse camilerde verilen kuran eğitimi çok iyi öğrenebileceğimiz bir düzen içerisinde işlemiyor.

    3. Bilakis kırati düzgün olmayanlar cami de cemaatle kılarsa namazları daha makbul olur. Çünkü bir çokları tecvid bilmediği için namazlarını bozacak kadar kıraatleri bozuktur.
      Yaşınız uygun ise Kuran kurslarına gidebilirsiniz tecvid için. Ya da bazı değerli ehli sünnet tarikatler veya ehli sünnet cemaatler vardır. Onlara katılırsanız hem dini bilgilerinizi hem de tecvid bilginizi düzeltirsiniz.

    4. Yaşım 33 bir sene önce bir müftülüğe başvurmuştum.Bizim gibi yaşı ilerlemiş yetişkinler için kuran,tecvid,hadis,fıkıh ve diğer dini ilimleri öğrenebileceğimiz bir kurs olup olmadığını sormak için.Onlarda bana olmadığını kuranı camide imamdan öğrenebileceğimi söylediler.Yani diyanet işleri başkanlığının kış geldimi camilerde başlattığı yetişkinler için olan kuran kurslarından bahsediyorlardı.Oysa ben o kurslardan bahsetmiyordum.Maalesef ben çocukluk ve gençlik yıllarımda islamiyet ile kuran ile sünnet ile yetiştirilen ve yetişen bir çocuk bir genç olmadığım için şuan kendimi cahilin en önden gideni olarak görüyorum.Bu cahilliğimden kurtulmak istiyorum.İslamiyeti bir müslümanın bilmesi gereken şekilde bilmek öğrenmesi gereken öğrenmek ve yaşaması gereken şekilde yaşamak istiyorum.Sizin bildiğiniz varsa önerebileceğiniz kurs veya kurslar varmı.Ehli sünnet tarikatlara veya ehli sünnet cemaatlere nasıl katılabilirim.

    5. Sizin Facebook sayfanız varsa oradan islam dergisinin facebook sayfasına giriniz ve özelden ikamet ettiğiniz şehir ve semti mesaj ile yazınız.

Bir yanıt yazın